8. juni 2007

Den gyldne reiseregel

Det finnes noen gyldne reiseregler.

Dette er hva som poppet opp i hodet mitt en juninatt i Nice, 2007.

1. Det gaar ti kinesere for hver amerikaner. Det vil si at EN amerikaner braaker mer enn TI ydmyke kinesere som gaar saa stille i gangene at de nesten maa si unnskyld til korridorgulvene for at de traakker paa dem.

2. Man trenger ikke si WOOOOOW hver gang man ser noe som er fint.

3. Det er greit aa ikke dusje saa ofte paa ferie. Men det er IKKE greit aa dukke opp i svette smaa hotpants og singleter man har sovet i til frokost.

4. Hvis noen anbefaler deg en pittoresk landsby du MAA dra til, og i tillegg sier WOOOW, saa STYR UNNA! Jeg snakker av erfaring.

5. Dersom en gammel mann paa over 70 setter seg paa en benk ved siden av deg og inviterer deg til aa prate, saa chat med og bli klokere. Jeg snakker av erfaring. Og ikke si WOOOOW.

6. Ikke folg med paa vaermeldingen, og ikke lytt til erfarne vaerfolk. Om du likevel maa folge vaermeldingene paa nettet, velg den du helst vil skal vaere riktig, og STOL paa den. Tro kan flytte fjell.

7. Om det svimler for deg og det kjennes ut som om du skal til aa besvime, saa er det nettopp det du er i ferd med aa gjore. Sjokolade hjelper mot ALT. La den alltid ligge i veska mot lavt blosukker.

8. Om du har kart, ikke bruk det om du har kjaereste. Det er mye mer avslappende aa dilte etter. Om kjaresten din ikke finner veien og du begynner aa bli sliten og lei, ta fram sjokoladen i veska. Den hjelper mot alt. Baade bestikkelser og daarlig humor. Jeg snakker ikke av erfaring.

9. Taasandaler med silkeremmer er kanskje fine. Joggeskoene er kanskje ikke fine. Men er du turist, saa vaer det med overbevisning. Paa med joggeskoa!

10. Kjop orepropper og steng verden ute akkurat naar det passer deg. OBS! Maa ikke legges i paracetesken.









Postet fra et hostel i Nice.

1 kommentar:

Anonym sa...

No fekk eg lyst til å reise på ferie!